pin it

http://biljanashabby.blogspot.com/

O meni

Moja fotografija
Rijeka, Croatia, Croatia
Zovem se Biljana Pantelic Adzaga, rodjena sam u Vukovaru, zivim u Rijeci. Preuređujem i oslikavam namjestaj i dekorativne predmete u retro shabby chic stilu.Moj redizajn je jednostavan, romantican i personaliziran.Volim tu romantiku i jednostavnost, ljepotu ne savrsenosti, koja osvaja, a povrh svega osjecaj topline vlastitog doma, koju sam kreiras i stvaras. Ako zelite nesto drugacije, romanticno i osobno, na pravom ste mjestu. Zelim s Vama podijeliti ljepotu kreativnosti.Dobrodosli na moju stranicu, unaprijed se radujem druzenju s Vama. Ako Vam treba savjet ili Vam se dopadaju moji radovi,pa zelite sebi ili vama dragim ljudima pokloniti originalan i mastovit poklon, slobodno me kontaktirajte na e-mail adresu: biljana-59@hotmail.com Ako želite naučiti kako da sami obojate i uredite svoj namještaj u shabby chic stilu, dođite na moje kreativne radionice, javite se putem e-mail-a.

moj mail

utorak, 24. kolovoza 2010.

Tutorial - shabby chic vjesalica

Evo jos jednog tutoriala za vas drage kreativke ( za one koje ovo nisu jos radile, iako je to manjina):)))
Potreban nam je komad drveta, sablona, akrilna glet masa za drvo i noz.
Stavimo sablonu na drvenu dasku i popunimo je glet masom za drvo. Povrsinu izgladimo nozem, sto bolje mozemo i sa dvije ruke istovremeno polagano podignemo sablonu.
Kad se sablona osusi, obojamo smedjom akrilnom bojom.
Na povrsinu i rubove stavimo vosak. Bijelu akrilnu boju toniramo s malo oker i smedje boje i sve obojamo.
Kad se boja osusila, uzmete brusni papir i predjete cijelu povrsinu lagano. Tamo gdje smo stavili vosak, boja ce se skinuti i vidjet ce se smedja podloga. Obojala sam i kukice.
Stavite kukice, uzmite bitumen i sa spuzvicom predjite rubove sablone ( da bi istakli 3D efekt) i rubove daske da postarate izgled vjesalice.
 Kist sam umocila u razredjenu boju i kratkim i naglim potezima ruke, par puta poprskala povrsinu daske.
To je to, izgleda dosta dobro, sta vi mislite?

srijeda, 11. kolovoza 2010.

Shabby kutija i okvir za sliku

Ljeto i more, su mi bili inspiracija za plavu boju mog kompleta, ostalo je bilo trenutak zaigranosti.
Komplet  prije  -  before

Komplet  poslije  -  after
Prvi put sam radila dvostruki shabby. Iskoristila sam postojecu  krem boju-vosak-smedja boja-vosak-plava boja. Na okvir za fotografiju stavila sam samo sablonu.
Poklopac drvene kutije sam oslikala ruzama, koristila sam slikarske akrilne boje.
Prednja sablona je 3D (koristila sam glet masu za drvo), kasnije sam je malo obojala, istim bojama, s kojima sam slikala ruze na poklopcu. Nadam se, da nije presareno:)))

sadrzaj

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails