pin it

http://biljanashabby.blogspot.com/

O meni

Moja fotografija
Rijeka, Croatia, Croatia
Zovem se Biljana Pantelic Adzaga, rodjena sam u Vukovaru, zivim u Rijeci. Preuređujem i oslikavam namjestaj i dekorativne predmete u retro shabby chic stilu.Moj redizajn je jednostavan, romantican i personaliziran.Volim tu romantiku i jednostavnost, ljepotu ne savrsenosti, koja osvaja, a povrh svega osjecaj topline vlastitog doma, koju sam kreiras i stvaras. Ako zelite nesto drugacije, romanticno i osobno, na pravom ste mjestu. Zelim s Vama podijeliti ljepotu kreativnosti.Dobrodosli na moju stranicu, unaprijed se radujem druzenju s Vama. Ako Vam treba savjet ili Vam se dopadaju moji radovi,pa zelite sebi ili vama dragim ljudima pokloniti originalan i mastovit poklon, slobodno me kontaktirajte na e-mail adresu: biljana-59@hotmail.com Ako želite naučiti kako da sami obojate i uredite svoj namještaj u shabby chic stilu, dođite na moje kreativne radionice, javite se putem e-mail-a.

moj mail

subota, 23. rujna 2017.

Dom i dizajn: Kako obnoviti stari drveni namjestaj?



Dobro razmislite, prije nego se odlucite zamijeniti ili baciti stari drveni komad namjestaja.
Uz malo truda, vremena i boje, mozete mu vratiti staro-novi sjaj i uklopiti ga u vas interijer.
Personalizirati cete ga prema vlastitom ukusu i potrebama i dobiti originalan komad namjestaja.

Prije  -  before
Poslije  -  after

Drveni sekreter stol i stolica, dobili su novo ruho i uljepsavaju interijer Solarija MegaSun u Rijeci.
Vlasnica se odlucila za kombinaciju oker i zlatne boje, a ostalo je prepustila meni :) 



Nakon brusenja i brisanja sa vlaznom krpom, stol i stolicu sam prvo obojala temeljnom akrilnom bojom za drvo, zatim prljavo bijelom akrilnom bojom za drvo i treci sloj oker akrilna boja za drvo ( između ostaviti da se dobro osusi ).
Na ladicama sam pomocu krakel laka napravila pukotine. Rubove stola obojala sam zlatnom bojom.



Sekreter stol, koristi se kao radni stol i pult u salonu, pa sam ga dekorirala vintage zlatnom bojom, pomocu valjka sa mustrom ( mozete upotrijebiti i bilo koju sablonu ).



Hvala svima sto me pratite! Ugodan vikend! Puno pozdrava do iduceg posta :) 
                                                                 xoxo Biljana 



Broj komentara: 11:

  1. Prekrasan makeover! Ovakvi projekti upravo najbolje opisuju što se sve može napraviti od starog i na prvi pogled neuglednog namještaja! Bravo Biljana!
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Обновяваш ги по твоя характерен начин, Биляна, елегантно и с вкус!Поздрави!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdravo Biljana:)) treba mi mala pomoc..:)) hocu da restauriram staru stolicu u shaby stilu pokusala sam ali mi nije uspelo ... naime osmirglala sam je do golog drveta i nanela osnuvnu boju za drvo zatim zlatni sprej obican akrilni jer sam zelela da on izviri ispod bele boje , na njega sam stavila vazelin jer sam cula da moze i on da posluzi umesto voska i zatim obojila belom akrilnom bojom , sacekala da se osusi i krenula sa smirglanjem ali umesto shaby efekta boja bela je pocela da se ljusti kako predjem smirglom tako se odlepi kao selotejp ... ne znam da li je problem u vazelinu ili sprej i boja nisu dobra kombinacija ili vec sta je u pitanju .. nadam se da ce te pomoci ..hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdravo! Sigurno je problem u zlatnoj boji u sprayu, ona je sigurno na bazi ulja ili nečega drugoga (provjeri deklaraciju). Sve boje trebaju biti na istoj bazi tj. akrilne boje za drvo na bazi vode. Postupak si dobro odradila, možda si previše vazelina stavila, jer njegova funkcija je samo da kod šmirglanja lakše podere bijelu boju (gornju boju, da se vidi boja podloge) Nadam se, da će drugi pokušaj biti po tvom ukusu :) Sretno!

      Izbriši
  4. Hvala na odgovoru :))) sprej je na akrolnoj osnovi kao i bela boja koja ide preko tako da ne znam u cemu je problem ..da li nije htela lepo da se veze zato sto je vazelin mnogo mastan ili je do atmosverskih prilika jer se susila u hladnoj prostoriji... sada ne znam sta da radim...

    OdgovoriIzbriši

sadrzaj

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails