pin it

http://biljanashabby.blogspot.com/

O meni

Moja fotografija
Rijeka, Croatia, Croatia
Zovem se Biljana Pantelic Adzaga, rodjena sam u Vukovaru, zivim u Rijeci. Preuređujem i oslikavam namjestaj i dekorativne predmete u retro shabby chic stilu.Moj redizajn je jednostavan, romantican i personaliziran.Volim tu romantiku i jednostavnost, ljepotu ne savrsenosti, koja osvaja, a povrh svega osjecaj topline vlastitog doma, koju sam kreiras i stvaras. Ako zelite nesto drugacije, romanticno i osobno, na pravom ste mjestu. Zelim s Vama podijeliti ljepotu kreativnosti.Dobrodosli na moju stranicu, unaprijed se radujem druzenju s Vama. Ako Vam treba savjet ili Vam se dopadaju moji radovi,pa zelite sebi ili vama dragim ljudima pokloniti originalan i mastovit poklon, slobodno me kontaktirajte na e-mail adresu: biljana-59@hotmail.com Ako želite naučiti kako da sami obojate i uredite svoj namještaj u shabby chic stilu, dođite na moje kreativne radionice, javite se putem e-mail-a.

moj mail

ponedjeljak, 15. svibnja 2023.

Dom i dizajn: Mali makeover kuhinje

 Kuhinja kao skuplji dio interijera za renoviranje iziskuje velike troškove i radove. Osvježenje zidova bojom i dekorativnim valjkom je mala promjena koja je osvježila i promjenila prostor.
U prošlosti su ljudi bojali unutrašnje i vanjske zidove kuća krečom i dekorirali gumenim valjkom sa mustrom, a bordure su radili sa kartonskim šablonama sa izrezanim motivima.

Sezona je počinjala u proljeće, to su zidovi koje pamtim iz djetinjstva. Danas su rijetkost, još se mogu vidjeti u etno kućama.


Između kiše sam uspjela ubrati i poljsko cvijeće koje je obasjalo prostor u starinskom bokalu.

U Slavoniji i Baranji ovakve bokale imala je svaka kuća u njima se držala voda za piće.
Detalji čine razliku: stara printana slika " Kad sam bio mlađah lovac ja..." koja me podsjeća na moju majku - baku i emajlirani čajnik.
Sam svoj majstor uvijek je dobitna kombinacija. Sad je kuhinja puno ljepša i prozračnija.

Ja već dugi niz godina koristim dekorativne valjke na namještaju, tekstilu i papiru. Kreativni uradi sam projekti su originalni, personalizirani i na kraju me uvijek razvesele.

Puno pozdrava iz Rijeke,

                                   xoxo  Biljana

1 komentar:

sadrzaj

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails